CE ESTE

BrightConnecting® este un model pragmatic de abordare a managementului financiar al unei organizații, având la bază o experiența practică  continuă, de peste 20 de ani, în companii din domenii diferite, axat pe conexiunemodelareimplementare CMI.

  •   Conexiune între toți cei implicați, conectați la același model
  •   Modelare model financiar adaptat la specificul companiei
  •   Implementare integrare în activitatea curentă

BrightConnecting® este un concept ce presupune proceduri de comunicare  permanentă și un limbaj  financiar comun între toate departamentele cu impact în finanțele companiei , cât și o modelare financiară optimă, care să asigure corelarea între formatul înregistrării și prelucrării informațiilor contabile, instrumentele financiare folosite și obiectivele specifice companiei.

DE CE

Implementarea modelului financiar BrightConnecting aduce următoarele BENEFICII într-o companie:

  • integrează financiar activitatea trecută, curentă și viitoare a tuturor departamentelor
  • intercorelează date financiare istorice, alocare bugete, realizare și previzionare (P&L, Cashflow, analize costuri pe produse/canale/departamente/proiecte, bugete, managementul stocurilor, forecast vânzări etc)
  • folosește înregistrările contabile deja existente în companie, dar optimizează anumite moduri de lucru și de transmitere a datelor sau formate de fișiere, fiind de un real ajutor și pentru cei din departamentul financiar/contabil
  • ajută la decizii necesare în urma anumitor schimbări survenite în evolutiile interne sau externe față de planificare
  • elimină decalajul dintre strategic și operațional
  • oferă un control permanent al rentabilității lanțului logistic, al canalelor de vânzari și marketing, al proiectelor demarate sau doar planificate

Practic, BrightConnecting® este un model de management financiar, personalizat, care te asigură că business-ul  este tot timpul  pe drumul celprofitabil!

PENTRU CINE

…pentru companiile  care  simt nevoia de a fi permanent  în control  (sau de a relua controlul)  în ceea ce privește sănătatea lor financiară  a organizației,  cu toate acțiunile, proiectele și resursele implicate, pentru trecut, prezent și viitor.

Modelul de management financiar BrightConnecting® este extrem de util:

  • în cazul companiilor cu cifre de afaceri de milioane sau zeci de milioane de euro, care poate în prezent folosesc deja softuri de ERP sau altele specifice modelului de business, dar nu reușesc totuși să coreleze practic informațiile contabile cu proiectele operaționale și simt nevoia unei abordări care să simplifice, să coreleze și să modeleze informațiile astfel încât să devină cu adevărat utile pentru toți cei implicați în decizii cu impact financiar.
  • și în cazul companiilor care au o structură organizațională minimală, care încercă să facă simulări ale proceselor ce au legături cu zona financiară prin tot felul de tabele de calcul, de obicei excel-uri, dar înregistrările contabile nu se corelează cu procesele și proiectele operaționale, iar deciziile se iau prin estimări și calcule simpliste, mai mult intuitive.

Ești acționar, manager general, director financiar sau altă persoană  cu responsabilități în zona financiară și nu știi sigur dacă ar putea fi  sau nu un model de management financiar util pentru compania ta? 

Programează o întâlnire online chiar cu fondatorul companiei, Gabriel Dumitru!

E foarte simplu cum poți afla și e GRATIS .

CUM A APĂRUT BrightConnecting®?

“După 20 de ani de experiență, am concluzionat că sănătatea financiară a unei organizații depinde, în special, de 3 aspecte:

  • conexiunile dintre departamente
  • modelarea financiară optimă
  • implementarea corectă și continuă

Așa am ajuns să construiesc modelul de management financiar BrightConnecting și mă bucur că și-a dovedit succesul la firmele cu care am avut plăcerea să colaborez până acum.”

Gabriel Dumitru

Fondator BrightConnecting

VIZIUNEA MEA

Cu toate că parcă am cumva în ADN  orientarea  spre diverse activități ce țin de zona financiară  (analize, optimizări, investiții etc), nu mă consider deloc un  tip materialist. Visul cu care am pornit la drum când am gândit BrightConnecitng a fost acela de a ajuta oamenii săși atingă propriile lor vise, în plan profesional, folosindu-mă de zonele mele de expertiză și talent.

EXPERTIZA

Peste 20 de ani petrecuti în diverse companii, pe poziții de director general, director financiar sau consultant financiar. În aceste organizații , am derulat de-a lungul anilor diverse proiecte de management financiar, training-uri,  implementari de instrumente de management financiar, consiliere pentru obținere de finananțări, cât și consiliere pentru startup-uri și scale-up-uri.

Aceste organizații au fost și sunt din domenii extrem de diferite, aș aminti aici:

  • MEWI (lider național vânzare și service utilaje agricole)
  • LIFE CARE (lider național în cosmetice și suplimente alimentare BIO)
  • LIPOPLAST (lider regional în tâmplărie PVC)
  • ETERNAL BEAUTY (distribuție și retail produse cosmetice profesionale)
  • LORAND SOARES SZASZ ( unul dintre cei mai apreciați experți în creșterea accelerată a firmelor din România, autor de cărți de dezvoltarea afacerilor și cursuri de antreprenoriat)
  • CODECS (training-uri de business, cursuri Open University ținute aproape 15 ani și training-uri personalizate la clienții CODECS, gen Romgaz, Institutul National de Magistratura, etc)

MOTIVAȚIA

Dincolo de firmele cu care am avut relatii de business de-a lungul anilor, conexiunile umane pe care le-am stabilit imi aduc, de fapt, satisfacțiile cele mai mari. E vorba de oamenii din acele companii, cu care am relaționat direct și care au pus în practică, în beneficiul firmelor, tot ceea ce am dezvoltat împreună în zona de management financiar.

Cel mai important pentru mine este faptul că am primit direct de la ei, de-a lungul anilor, feedback-uri  în care imi spuneau că pentru ei a fost foarte important că, în primul rând am înțeles bine nevoile lor și ale companiei, că i-am ajutat să-și găsească locul potrivit în organizație, că i-am făcut să lucreze cu placere împreună pentru un obiectiv comun.

Toate acestea mă fac să-mi doresc cu adevărat ca povestea să meargă mai departe și să aștept cu nerăbdare să  pot ajuta și alte companii, prin noi colaborări de succes.

Gabriel Dumitru

Fondator BrightConnecting