Pentru optimizarea modelului de management financiar deja existent într-o companie sau pentru identificarea și implementarea unor soluții noi de înregistrare, corelare și utilizare a informațiilor, pachetul de servicii de consultanță financiară a fost special conceput, pe baza experienței aplicării lui cu succes în diverse companii și constă în câteva etape progresive, fiecare cu rolul ei foarte important, astfel:

TRAINING

O zi în care toate persoanele implicate în departamente sau proiecte cu impact financiar participă la o sesiune de training, unde se va discuta aplicat pe specificul companiei, armonizând “limbajul financiar” și construind conexiunile necesare între departamente sau persoane în acest sens.

training

Pentru a putea construi un studiu de caz adaptat firmei, va avea loc în prealabil o discutie individuală cu fiecare participant la curs. Vom afla care este rolul lui in echipă, detalii despre modelul de afacere, legăturile cu zona financiara. La finalul zilei de training, prin intermediul studiului de caz, o să înțeleagă evoluția financiară a unei firmei, de la început și apoi în etapele de creștere. De fapt, vom învăța noțiunile de management financiar, aplicându-le pe un studiu de caz unitar ( care întâmplător seamănă cu firma în cauză). De asemenea, vom vedea și conexiunile între noțiuni, precum și instrumentele pe care le folosim în luarea deciziilor.

MODELARE

În pasul doi, se lucrează mai mult cu responsabilul financiar al firmei. Se identifică formatul optim de bugete. Se folosesc combinații de formate  (de exemplu, un buget de venituri și cheltuieli este “aranjat” folosind metode diferite de clasificare a costurilor, fiecare aducând informații relevante pentru decizii).

modelare

Soluțiile pot fi multiple (analiza la nivel de departamente, locații, produse și combinații ale acestora). Propunerile conturate sunt apoi discutate cu responsabilii de departamente. Mergând pe un model “integrattoate notiunile invatate la training se aplică practic în instrumentele financiare construite. Aceasta parte nu necesită deplasarea la firma ( se lucreaza la distanta și se comunică pe telefon/mail/skype, pas cu pas, pâna la formatul optim).

IMPLEMENTARE

Implementarea s-ar putea crede că este “coșmarul “ directorului financiar, dar nu este asa în cazul nostru. Soluțiile găsite țin cont de modul de înregistrare a datelor uzual folosit în firmă. Modificarile sunt minime și nu se mărește timpul alocat pentru munca obișnuită din departamentul financiar.

implementare

Modelul creat în etapa anterioară, odată ce a fost adaptat cu modul de înregistrari contabile existent, se aplică deja pe perioade de luni de zile, pentru testare. Modelul este adaptat pentru previziune, realizări efective și rectificări periodice. Bugetele sunt corelate cu analizele specifice: costuri, marje, profitabilități, flux de numerar. Este foarte important și aportul echipei: vânzări, logistică, financiar etc

IMPORTANT!

PACHETUL DE SERVICII DE CONSULTANȚĂ FINANCIARĂ va fi tot timpul unul personalizat pe specificul companiei, durată de implementare, conținut și preț.

Pentru a obține o ofertă de servicii de consultanță financiară personalizată pentru specificul și nevoile companiei tale, programează o întâlnire online, chiar cu fondatorul companiei, Gabriel Dumitru!